YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Aralık 2012

Victor Ananias “Dönüşüm” ödülleri

  • 4 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Victor Ananias Dönüşüm Ödülü, diğer yaşamlarla uyum içerisinde ekolojik bütüne saygılı bir toplum için çaba gösteren, yaşayan kişilere verilecek.

    Buğday hareketinin öncüsü ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu Victor Ananias’ın ismi, tohumlarını attığı dernek çalışmalarının yanı sıra adına düzenlenecek “Dönüşüm Ödülleri”nde yaşamaya devam edecek.

    Toplum yaşamında ekolojik bütüne saygılı ve erdemli bir yaşam için oluşturduğu örnek çalışma/projeler ile geniş çaplı dönüştürücü bir etki yaratan girişimcilere ve bu yolda umut veren çalışmalar yapan kişilere verilecek ödüllerin konusu tarım, kırsal kültür, enerji, iletişim, yerleşimler ve eğitim gibi yaşamın her alanında yapılan çalışmalar, oluşturulan örnekler ve projeler olabilecek.

    Ekolojik dönüşüme katkı yapan araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetleri değerlendirmek, bu konudaki çalışmalara güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla Victor Ananias adına iki ödül verilmesi planlanıyor: Victor Ananias Dönüşüm Ödülü ve Victor Ananias Teşvik Ödülü.

    Victor Ananias Dönüşüm Ödülü, diğer yaşamlarla uyum içerisinde ekolojik bütüne saygılı bir toplum için çaba gösteren, yaşayan kişilere verilecek.

    Teşvik Ödülü için, ekolojik dönüşüm yönündeki çabaları özendirmek amacıyla öncelikli olarak genç kuşaktan (18-30 yaş arası) adaylar değerlendirilecek.  Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri jürisinde, Türkiye’de ekolojik yaşam ve doğa koruma alanlarında çalışmalarıyla bilinen yetkin isimler bulunuyor: Ömer Madra, Salim Kadıbeşegil, Abdullah Aysu, Uygar Özesmi, Ferda Erdinç, Zeynep Meydanoğlu ve Özcan Yüksek.

    Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri için son başvuru tarihi 1 Mart 2013.
    Ödül töreni ise Victor Ananias’ın doğum tarihi olan 21 Mayıs 2013’te yapılacak.
    Başvuru koşulları ve diğer ayrıntılar için:
    www.victorananias.org

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu