YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2012

Sakin şehrin sakin pazarı

  • 30 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    Seferihisar Belediyesi'nin girişimiyle üreticileri ve kadınları desteklemek amacıyla kurulan sanal üretici pazarı, kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaştı.

    Seferihisarlı yerel üreticilerin ve kadınların desteklenmesi amacıyla kurulan ve Girit kabağından karabaş otu reçeline kadar 130 çeşit ev yapımı ve organik gıda ürünün satışa sunulduğu ''Seferipazar'' adlı internet sitesi, kuruluş amacı ve yakaladığı başarıyla dikkat çekiyor.

    Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,  ''cittaslow-sakin şehir'' ilkeleri doğrultusunda daha önce hayata geçirdikleri ''üretici pazarları'' ve ''kadın kooperatifi'' uygulamalarını, bir süre önce sanal ortama taşıma kararı aldıklarını ve ''www.seferipazar.com'' adlı alışveriş sitesini oluşturduklarını belirtti.

    Seferipazar'ın yakaladığı başarının, üreticilere ve kadınlara ait olduğunu, belediyenin sadece onlara destek olduğunu ifade eden Soyer, şunları söyledi: ''Kadınlara lojistik destek sağlıyoruz. Onların paketlemeden fatura takibine kadar tüm işlemlerini biz üstleniyoruz ve tüketiciye bu işin arkasında 'Seferihisar Belediyesi vardır' diyoruz. Üretici kadınlar da hızla işlerini büyütüyorlar.''

    Soyer, Seferipazar'da satışa sunulan ürünlerin tümünün güvenilir, taze ve temiz olduğunu, üretici kadınların da düzenli olarak müşteri memnuniyetini araştırdıklarını ve bu yönde çalışma yaptıklarını ifade etti.

    Seferihisarlı üreticilerin, kadınların, bu siteyle Türkiye'nin her yerine ürünlerini gönderebildiğini belirten Soyer, yakın zamanda yurt dışına yönelik satışlarının da artmasını beklediklerini söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu