YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2012

Yaban hayvanlarına kış desteği

  • 5 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Yaban hayvanlarına kış aylarında 8 ton yem, yaklaşık 280 kilogram sakatat, 450 kilogram pazar atığı ile 250 kilogram fırın artığı bırakılacak.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü'nce bölgelerinde bulunan yaban hayvanlarına kış aylarında 8 ton yem, yaklaşık 280 kilogram sakatat, 450 kilogram pazar atığı ile 250 kilogram fırın artığı bırakılacak.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, Kocaeli'deki yaban hayvanlarını kış aylarında beslemek üzere stok çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, bu kapsamda il genelindeki yaban hayvanlarının yiyeceklerine göre stoklar yaptıklarını söyledi.

    Gerekli kurumlarla temas kurarak yaban hayvanlarının ihtiyaçlarını gidermek için gıda, pazar ve fırın artıklarını temin ettiklerini ifade eden Alğan, hayvanların ağır kış şartları altında bulamadıkları yiyecekleri sağlayarak yaşamda kalmalarına yardımcı olduklarını kaydetti.

    Alğan, ilgili mühendis ve memurlarla hangi tür yiyeceklerin nereye konulmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını dile getirerek, orman içlerine hayvanların sıklıkla uğradığı noktalara yiyecekleri bırakacaklarını bildirdi.

    Yaban hayvanlarının yok olmasını önlemek, var olanlarının da yaşamalarını sağlamak istediklerini belirten Alğan, ''Biz bu işi severek, gönülden yapıyoruz. Amacımız, yaban hayvanlarının yaşamını ve devamlılığını sağlamak. Kartepe'ye kar yağmaya başladı. Kartepe yaklaşık 4-5 ay kar altında kalıyor. Bu bölgede geyik ve ayıların beslenmesini sağlıyoruz. Kızderbent köyünde kekliklerin beslenmesini sağlıyoruz. Diğer taraftan tilki ve çakallar için yemler koyuyoruz. 5 araç, 20 personel, 20 teknik elemanla bu çalışmalara devam ediyoruz'' diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu