YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2012

Yem vermek için geyik takibi

  • 25 Aralık 2012 Radikal
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bursa Uludağ'da geyiklerin ayak izlerini takip ederek, geçiş güzergahlarını belirleyip karla kaplı ormanlık alanlara yiyecek bıraktı.

    Müdürlük görevlileri, kış şartlarının ağırlaşması üzerine Uludağ’da karla kaplı ormanlık alanlarda yiyecek bulmakta zorluk çeken geyik sürüsünü bulmak için Yeşiltarla mevkisine gitti. Geyiklerin geçiş güzergahlarını ayak izlerinden takip edip belirleyen ekipler, ağaç dallarını karlardan temizleyip kuru yonca yerleştirdiler. Ayaklarıyla kar kütlelerini temizleyen ekipler yerlere ise çuvallarla buğday döktüler.

    15 GEYİK 5 YIL ÖNCE YABAN HAYATA BIRAKILDI
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2’nci Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Necati Alıç, "Bu bölgede daha önce geyik üretme istasyonumuz vardı, doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için 5 yıl önce 15 geyiği ormanlık alanlara bıraktık. Kış şartları ağırlaştığından dolayı geyiklerin geçiş noktalarını ayak izlerinden belirleyip aç kalmamaları için kuru yonca ve buğday getirip bölgeye bıraktık. Kış boyunca yaban hayatına desteklemek amacıyla ormanlık alanlara yiyecek bırakma işlemlerimiz devam edecek" dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu