YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Ocak 2013

"Her şey bir adımla başlar"

  • 31 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Tohum Takas Ağı Kampanyası'nı desteklemek isteyenler Antalya'da koşacak...

    Buğday Derneği'nin yürüttüğü Tohum Takas Ağı Kampanyası'na yürüyerek destek olmak mümkün. Dernek üyeleri bu konuda şu çağrıyı yapıyorlar:

    "Bu toprakların bize sunduğu en büyük zenginliklerden olan yerli tohumlarımızı korumak için başlattığımız Tohum Takas Ağı Kampanyası öğrenerek, büyüyerek, güçlenerek devam ediyor.

    Tohum Takas Ağı'yla birlikte Anadolu'nun dört bir köşesinden küçük çiftçiler, üreticiler ve ekolojik yerleşkeler yerli tohumlarımızı takas edip üreterek geçmişimize sahip çıkıyor, bugünümüze ışık oluyor, yarınımıza umut oluyor.

    Geçtiğimiz sene başlattığımız projemizle 40'ye yakın çiftlikte yerel tohum üretimini destekledik, onlarca tohum takasına vesile olduk. Bu sene de ilk aşamada 7 Yerel Tohum Üretim Merkezi ve 50'ye yakın yerel tohumla üretim yapan küçük çiftçiyle birlikte, yeni ve sürdürülebilir bir Tohum Takas Ağı'nın temellerini atıyoruz.

    Kampanya kapsamında yerel tohumlarımızla doğa dostu tarım konusunda eğitimleri arttırarak devam ettirecek, oluşturacağımız tohum takası veri tabanıyla sürdürülebilir bir model oluşturacağız. Ve bu sene de Tohum Takas Ağı'nı siz değerli dostlarımızın bağışlarıyla ve Adım Adım koşucularının destekleriyle yürütüyoruz.

    Avrasya Maratonu'nda Tohum Takas Ağı için koşan Adım Adımcı'ların topladığı bağışlar kampanyamıza can suyunu verdi. Zira bildiğiniz gibi Tohum Takas Ağı, siz değerli dostlarımızın bağışlarıyla yürüttüğümüz bir kampanya.

    Şimdi sıra Runtalya Maratonu'nda. 3 Mart 2013'te Antalya'da koşulacak olan Runtalya'da siz de Adım Adım'la Buğday için koşarak bağış toplayabilir, yerel tohumlarımız için can suyu olabilirsiniz. Profesyonel bir koşucu olmanıza kesinlikle gerek yok, Adım Adımcıların çok yerinde, çok doğru biçimde söylediği gibi, 'Her şey bir adımla başlar'."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu