YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Ocak 2013

Yapay resifler, balık sayısı ve çeşitliliğini artırdı

  • 3 Ocak 2013 Cumhuriyet
    Erdek ve Ocaklar beldesinde, 2011 yılında denize bırakılan 540 yapay resifin, balık sayısı ve çeşitliliğini artırdığı bildirildi.

    Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, yaptığı açıklamada, 2013 yılı içinde öncelikli hedeflerinin, Zeytinliada ören yerini turizme açmak olduğunu söyledi. Temmuz ve ağustos aylarında yoğunlaşan ilçe turizminin mayıs-eylül arasına uzatılması gerektiğine dikkati çeken Kaygısız, ''Erdek'te turizm hareketinin 15 Mayıs'tan itibaren başlaması gerektiğini düşünüyorum. Yani turizm sezonunu mutlaka genişletmeliyiz. Bu arada Kapıdağ turizmini de Erdek'e kazandırmalıyız. İlçe turizmi ancak bu şekilde gelişebilir'' dedi.

    Yıl içinde diğer önemli projelerinin yapay resif üzerine olacağını dile getiren Kaygısız, şunları kaydetti: ''2011 yılında uyguladığımız yapay resif projesi çok başarılı oldu. 2011'in temmuz ayında, Erdek Körfezi'ne 360, Ocaklar'a ise 180 olmak üzere toplam 540 yapay resif bıraktık. Bu, balık yuvaları için çok yararlı oldu. Üniversitelerimizden gelen bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, balık sayısının ve çeşitliğinin arttığını ortaya koyuyor. Buna paralel olarak, Erdek Balıkçılar Derneği ve Erdek Kaymakamlığı ortaklığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na, yeni bir yapay resif projesi için başvuracağız. Ajanstan alacağımız maddi destekle temmuz ayı içinde bölgeye 240'ın üzerinde yapay resif bırakmayı planlıyoruz.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu