YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2013

Okyanusta Çöp Sanatı

  • 12 Mart 2013
    İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Mathieu Goussin ve Hortense Le Calvez isimli sanatçılar, denize atılan çöplerden sahte deniz hayvanları yapıyor.

    Bunlar sadece suda yüzen çöp değil; her biri birer su altı heykeli...

    Mathieu Goussin ve Hortense Le Calvez adlı sanatçılar Girit'te yaptıkları fotoğraf çekiminde, yanlarında getirdikleri çöpleri sığ suda üzerken fotoğrafladı.

    İklim değişimine ve okyanus seviyesinin yükselmesine karşı bir tepki olarak doğan projelerinde gündelik eşyaları su altında fotoğraflayan ikili, "Yakın gelecekte tüm eşyalarımız su altında kalabilir," diyor.

    Sanatçı ikili yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
    "İklim değişikliğinin alarm zilleri çaldığı bu günlere bir tepki olarak yaptığımız çalışmamızda, gündelik hayatımızda kullandığımız objeleri suya batırmayı düşündük.

    Küresel sorunların çevremiz üzerinde felaket yaratan etkilerini çok yakın bir gelecekte kesin olarak görecek olmamız oldukça rahatsız edici bir ortam oluşturuyor. Buna rağmen, yapay materyallerin seri üretimini durdurmak imkansız gibi görünüyor."

    10 sene boyunca denizde çalışan Goussin, şimdi su altında çalışan bir robot inşa ediyor. Okul yıllarında su altı sanatıyla ilgilenen Londralı sanatçı La Calvez ise kariyerine dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı olarak devam ediyor.

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu