25 Mart 2013 Dünya GazetesiEn çok atık yağ İstanbul da toplanırken, atık yağ toplamada Ankara ikinci, İzmir üçüncü oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen yıl 45 bin ton atık yağ topladı. Türkiye’de en çok atık yağ İstanbul da toplanırken, atık yağ toplamada Ankara ikinci, İzmir üçüncü oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından, Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık yağların toplanması için atık yağ toplama firmalarına yetki verildi. Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık endüstriyel yağlar, lisanslı atık yağ toplama firmaları tarafından, atık motor yağları ise motor yağı üreticileri veya bunların yetkilendirilmiş kuruluşları tarafından toplanıyor. 250 bin ton atık yağdan 45 bin tonu toplandıBakanlık istatistiklerine göre Türkiye'de yıllık yaklaşık 450 bin ton madeni yağ piyasaya sürülüyor ve bu yağların yaklaşık 250 bin tonu atık yağ olarak oluşuyor. Yıllık oluşan 250 bin ton atık yağdan, yaklaşık 45 bin ton madeni atık yağ toplandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, etkili bir atık yağ toplama sisteminin oluşturulabilmesi ve toplama miktarlarının arttırılabilmesi için, belirlenen şartları yerine getirecek olan çevre lisanslı atık yağ geri kazanım tesisleri ile atık yağ rafinasyonu konusunda yatırım yapmak isteyen özel veya tüzel kişiliklere atık yağ toplama ve ara depolama izni vermeyi planlıyor.
Türkiye’de en çok atık yağ İstanbul da toplanırken, İstanbul'u sırasıyla Ankara ve İzmir takip etti.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013