YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2013

45 bin ton atık yağ toplandı

  • 25 Mart 2013 Dünya Gazetesi
    En çok atık yağ İstanbul da toplanırken, atık yağ toplamada Ankara ikinci, İzmir üçüncü oldu.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen yıl 45 bin ton atık yağ topladı. Türkiye’de en çok atık yağ İstanbul da toplanırken, atık yağ toplamada Ankara ikinci, İzmir üçüncü oldu.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından, Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık yağların toplanması için atık yağ toplama firmalarına yetki verildi. Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık endüstriyel yağlar, lisanslı atık yağ toplama firmaları tarafından, atık motor yağları ise motor yağı üreticileri veya bunların yetkilendirilmiş kuruluşları tarafından toplanıyor. 
     
    250 bin ton atık yağdan 45 bin tonu toplandı
    Bakanlık istatistiklerine göre Türkiye'de yıllık yaklaşık 450 bin ton madeni yağ piyasaya sürülüyor ve bu yağların yaklaşık 250 bin tonu atık yağ olarak oluşuyor. Yıllık oluşan 250 bin ton atık yağdan, yaklaşık 45 bin ton madeni atık yağ toplandı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, etkili bir atık yağ toplama sisteminin oluşturulabilmesi ve toplama miktarlarının arttırılabilmesi için, belirlenen şartları yerine getirecek olan çevre lisanslı atık yağ geri kazanım tesisleri ile atık yağ rafinasyonu konusunda yatırım yapmak isteyen özel veya tüzel kişiliklere atık yağ toplama ve ara depolama izni vermeyi planlıyor.

    Türkiye’de en çok atık yağ İstanbul da toplanırken, İstanbul'u sırasıyla Ankara ve İzmir takip etti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu