YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Nisan 2013

"Yaban hayatı" çocuklar koruyacak

  • 2 Nisan 2013 Cumhuriyet
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, ilk ve ortaokul çağındaki 4 bin öğrenciye, yaban hayatı konusunda eğitim verilecek.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, yaptığı açıklamada, projeyle çocukları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

    Söz konusu proje kapsamında 4 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Alğan, çocuklara sokak hayvanlarının davranış biçimlerini ve sokak hayvanlarından korkmamaları gerektiğini anlattıklarını kaydetti.

    Alğan, Kocaeli'nin yüzde 42'sinin ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayarak, bu nedenle yaban hayvanları konusunda insanların eğitilmesi gerektiğini ifade etti.

    ''Çocuklar, her şeyi öğrenecek''
    İldeki mevcut orman örtüleri, bitkiler, yaban hayvanları konusunda öğrencililerin bilinçlenmesini önemsediklerini dile getiren Alğan, ''Haftada 3 gün eğitime devam edeceğiz. Bölgede domuz, keklik, sürün, karacalar var. Bu hayvanların nasıl korunması gerektiğini öğretiyoruz. Örneğin karacanın korunma altında olduğu bilinmeli. Karaca ve geyiği ayırt etmesi gerekiyor. Yaban hayatını çocuklar koruyacak. Çocuklarımıza bunları öğrettiğimiz zaman temelimiz sağlam olacak. Çocuklarımız yaban hayatı, sokak hayvanları ve doğayla ilgili her şeyi öğrenecekler. Bu temel bilgileri verdiğimiz zaman çocuklarımız gelecekte nasıl hareket edeceğini bileceklerdir'' şeklinde konuştu.

    Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız da ilçenin yaban hayatı ve ormanlar konusunda zengin bir yer olduğuna dikkati çekerek, çocukların bu konuda bilinçlendirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

    Çocukların yaban hayatını bilerek, buna göre tutum ve davranışlar içerisinde bulunmalarını istediklerini vurgulayan Cansız, ''Çocuklarımızın doğal hayatın daha iyi korumaları ve gelecek nesillere emanet edilmesi açısından bu tür eğitimlerin faydalı olacağı kanaatini taşıyoruz'' ifadesini kullandı.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu