YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2013

Deniz kıyılarındaki çöpler aynı anda toplanacak

  • 28 Mayıs 2013 Cumhuriyet
    "Uluslararası Kıyı Temizliği - ICC International Coastal Cleanup" kampanyası kapsamında, Türkiye dahil 105 ülkede deniz kıyıları eşzamanlı temizlenecek.

    DenizTemiz Derneği/TURMEPA'dan yapılan açıklamaya göre, deniz kirliğiyle mücadele eden ve denizleri yaşatmak için örnek projeler geliştiren dernek, Türkiye genelinde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirecek.

    Her yıl düzenlenen kampanya çerçevesinde Türkiye'deki deniz kıyılarının temizlenmesi için çalışmalara başlayan dernek, bu yıl İstanbul, Antalya, Samsun, İzmir ve Muğla kıyılarına odaklanacak.

    Dernek, etkinlikle deniz kirliliğine dikkati çekmeyi ve insanları deniz temizliğinin önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

    İstanbul'da Caddebostan plajında yarın vatandaşların ve öğrencilerin yanı sıra özel sektör çalışanlarının da katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında toplanan atıklar, TURMEPA tarafından kayıt altına alındıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine teslim edilecek. Etkinlikte profesyonel dalış ekibinin denizaltında çekeceği fotoğraflar da sosyal medya üzerinden paylaşılacak.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu