YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2013

Antalya Havalimanı Avrupa'nın en çevreci 12. havalimanı

  • 10 Haziran 2013 Cumhuriyet
    ICF Airports Antalya Havalimanı, Avrupa Havalimanları Birliği'nin (ACI Europe) "Karbon Akreditasyon" programında üçüncü etap olan "optimizasyon" seviyesine ikinci kez ulaştı. ICF Airports tarafından yapılan yazılı açıklamada, ICF Airport Antalya Havalimanı'nın Türkiye'de bu seviyeye ulaşan tek havalimanı olma özelliğinin yanı sıra Avrupa'da ise 12 havalimanından biri olarak Türkiye'yi temsil ettiği bildirildi.

    Açıklamaya göre, 2009 yılından beri Avrupa Havaalanları Birliği projesi kapsamında karbon emisyonunu azaltma çalışmalarını sürdüren ICF Airports Antalya Havalimanı, 2010 yılında "Mapping Seviye 1", 2011 yılında "Reduction (karbon emisyon azaltımı) Seviye 2" ve 2012 yılında "Optimizasyon Seviye 3" safhasına ulaşmıştı. ICF Airports 2013 yılında da başarısını sürdürerek Seviye 3 belgesini yeniledi.

    Avrupa yolcu trafiğinin yüzde 27,7'sini ağırlayan bu seviyede akredite edilen bazı havalimanları arasında Frankfurt, Münih, Amsterdam, Zürih, Cenevre, Manchester, Roma, Heatrow, Brüksel, Charles de Gaulle ve Orly havalimanları bulunuyor.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu