YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2013

Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan Sayısı 135’e Yükseldi

  • 19 Haziran 2013 Orman ve Su İşleri Bakanlığı
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı, son yıllarda etkisini daha fazla hissettiren iklim değişikliğine karşı sulak alanları koruma altına alıyor. Türkiye’de uluslararası öneme sahip sulak alanların sayısı ise 135’e yükseldi.

    300’den Fazla Sulak Alan Var
    Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tespit edilerek uygulamaya aktarılan sulak alan koruma bölgelerinin 23’ünün yönetim planları hazırlandığını belirterek, “Türkiye’de 300’den fazla sulak alan bulunuyor. Bu alanların 135’i ise uluslararası öneme sahip ve toplam alanları 1 milyon 645 bin hektarı aşıyor” diye konuştu.

    Ramsar Alanı 14’e Yükseldi
    Ramsar Sözleşmesine Türkiye’nin, 1994 yılında taraf olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2002 yılında Ramsar alanı sayısının 9 iken bugün bu sayının 14’e ulaştığını belirtti.

    Türkiye’nin, Ramsar Sözleşmesi listesinde yer alan özellikle bu 14 alan başta olmak üzere, sınırları içerisindeki bütün sulak alanları korumayı ve geliştirmeyi uluslararası düzeyde taahhüt ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu doğrultuda çalışmalarını yürüttüklerinin altını çizdi.

    1950'li Yıllarda Sıtma ile Mücadele İçin Sulak Alanlar Kurutuldu
    Dünya Sağlık Teşkilatı’nın sıtmayla mücadele çalışmaları kapsamında, 1950’li yıllarda Türkiye’de 118 bin hektar büyüklüğünde sulak alanı kurutulduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu “Bunun dışında kuruyan herhangi bir sulak alan bulunmuyor. Kuruma riski altında olanlara da Bakanlığımızca iyileştirme yönünde müdahaleler yapılıyor. Son yıllarda etkisini daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliğinden sulak alanlar da menfi yönde etkilendi. Bunun önüne geçmek ve sulak alanlarımızı koruyup geliştirmek için Bakanlık olarak birçok proje yürütmekteyiz” diye konuştu.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu