22 Haziran 2013 Energy WorldGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehirlerin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlarını aynı platformda ilk kez bir araya getirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ülkemizde gerçekleşen Çevre Koruma ve Kontrol çalışmalarıyla ilgili koordinasyonun sağlanması, iyi uygulamaların paylaşımı ve Büyükşehir Belediyeleri arasında etkili işbirliğinin sağlanması amacıyla, organize edilen, "Atıktan Enerji ve Geri Kazanım Toplantısı" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantı 16 Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanları ile üst düzey yönetici ve bilim adamlarının katıldı. Toplantıda öncelikli gündem maddesi Türkiye'nin yerel ölçekli ilk eylem planı olan Gaziantep İklim Eylem Planı olup, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından çevre alanında yapılan diğer çevre uygulamaları, Türkiye'nin çevre politikaları, uygulanabilir çevre projeleri, karar alma süreçlerine yönelik karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşti.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013