YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Ağustos 2013

Orman yangınlarına karşı dürbün önlemi

  • 25 Ağustos 2013 Cumhuriyet
    Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki ormanlar, yangın olasılığına karşı hakim tepelerdeki gözetleme kulelerinden 24 saat dürbünle izleniyor.

    Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yangına hassas iller arasında olan Karabük'te 6, yangına daha az hassas olan Bartın ve Zonguldak'ta ise 3'er olmak üzere toplam 12 yangın gözetleme kulesi yer alıyor. Tepelerdeki kulelerde görev yapan gözetleme ve haberleşme işçileri, günün 24 saati hem çıplak gözle, hem de dürbünle ormanları takip ediyor. Herhangi bir duman veya ateş görülmesi durumunda telsizle merkeze bilgi veren görevliler, yangına erken müdahele edilmesini sağlıyor.

    Zonguldak'ta bölgenin 850 metre yüksekliği ile en yüksek tepesi Asardoruğu Yangın Gözetleme Kulesinde ise, 31 yaşındaki Serdar Kaya görev yapıyor. 3 yıldan bu yana gözetleme ve haberleşme işçisi olarak çalışan Kaya, şöyle dedi:

    "Görevimiz, bu kuleden gözetleme yapmak. Duman veya ateş çıktığı zaman merkeze anında haber veriyoruz. Böylece ekiplerin en kısa sürede yangına müdahale etmelerini sağlıyoruz. Ücra bir bölgede olduğumuz için ormanın güvenliği bize ait. Kimsenin olmadığı bölgelere buradan hakim oluyoruz."

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu