YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Ağustos 2013

Beyaz Saray'a Güneş Paneli

  • 21 Ağustos 2013 Yeşil Ekonomi
    Beyaz Saray'ın çatısına üç yıl gecikmeli olarak güneş paneli kuruluyor.

    Beyaz Saray'ın çatısına güneş elektriği sistemi kurulumu gerçekleştirildiği bildirildi

    Amerika Birleşik Devlet Başkanlarının resmi ikametgahı olan Beyaz Saray'ın çatısına elektrik üretimi ve sıcak su sağlanması için güneş panelleri yerleştirilmeye başlandığı açıklandı.

    Washington Post gazetesinin ismini açıklamadığı bir Beyaz Saray yetkilisini kaynak göstererek verdiği habere göre güneş panellerinin kurulumu başlamış durumda. Habere göre ilgili yetkili e-posta ile yaptığı açıklamada projede kullanılan güneş panellerinin tedarikçisi ve projenin maliyeti konusunda bilgi paylaşmaz iken, panellerin Amerikan yapımı olduğuna ise vurgu yaptı.

    Washington Post'un haber kaynağı, kurulumların binanın enerji verimliliğini artıracak kapsamlı bir çalışmanın parçası olduğunu ve tarihi binalarda güneş enerjisi ve enerji verimliliği uygulamaları geliştirilmesi anlamında taşıdığı önemin altını çizdi.

    Yetkili aynı zamanda enerji verimliliği ve güneş enerjisi alanında gerçekleştirilen uygulamaların Beyaz Saray'ın enerji giderlerini azaltmada sağlayacağı katkı ile maliyetini 8 yılda karşılayacağı bilgisini paylaştı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu