YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ekim 2013

Hedef 5 Bin Konutu Jeotermalle Isıtmak

  • 6 Ekim 2013 Energy World
    Türkiye'nin jeotermal enerjiyle ısınan sayılı yerleşim birimlerinden biri Sarayköy'de 5 bin konutun jeotermal enerjisine ulaşması hedefleniyor.

    Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin jeotermal bakımından önemli kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

    Türkiye'de ilk jeotermal enerji santralının Sarayköy Kızıldere'de kurulduğunu hatırlatan Abak, "Jeotermal enerji üretiminin yanı sıra ısıtmada da kullanılıyor. İlçede jeotermal enerji ile ısınan konut sayısı şu an 2 bin. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 5 bine çıkararak, ilçedeki toplam 7 bin konutun tamamının jeotermalle ısınmasını sağlamayı hedefliyoruz. Jeotermal enerjiyle ısınma, diğerlerine göre daha konforlu ve daha ucuz. Bu enerji ile ısınma hava kirliliğini önemli ölçüde azaltacaktır. Halkımızı bu yöntemle ısınmaya davet ediyoruz" dedi.

    İlçenin jeotermalle ısınmasını sağlayan firmanın işletme müdürü İlker Doğaner de jeotermal su ile ısınmanın doğalgazla ısınmaya göre yüzde 30-35 oranında daha ucuz olduğunu dile getirdi.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu