YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2014

Reçetelere 'Van Gölü suyu' yazılacak

  • İstanbul Üniversitesinde yapılan tahlillerde Van Gölü suyunun, astım ve kronik akciğer hastalıklarına iyi geldiği tespit edildi.

    Volkanik Nemrut Dağı'nın patlaması sonucu bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşan Van Gölü, sodalı suyuyla insanlara şifa kaynağı olacak. 

    İstanbul Üniversitesi'nde yapılan tahlillerde, sodalı göl suyundan alınan numunelerin analizlerinde, suyun birçok hastalığa iyi geldiği belirlendi. 

    İl Sağlık Müdürü Bilal Acar yaptığı açıklamada, göl suyunun birçok hastalığa iyi geldiğinin bölge halkı tarafından bilindiğini söyledi. 

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğü'nün çalışması çerçevesinde İstanbul Üniversitesi'nde yapılan tahlillerin sonuçlarının ellerine ulaştığını belirten Acar, sodalı suyun cilt hastalıklarına faydalı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. 

    Van Gölü'nün bu anlamda çok önemli bir değer olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Acar, şöyle konuştu: 

    "Göl suyu özellikle sedef gibi hastalıklara iyi geliyor. Yine güneş ışıklarının 45 derece açıyla göle vurduğu dönemlerde göle girmek akciğer, astım, KOAH hastalığına faydalı olduğu tespit edildi. Bu nedenle göl suyunun sağlığa faydası var ve bunun değerlendirilmesi lazım. Bu suyu tedavide de değerlendirmek lazım. Bununla ilgili hekim arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. İnşallah reçetelerimize sadece ilaç değil, gölümüzün suyunu da yazacağız." 

    Van'ın dünyada en fazla güneş alan bölgelerden biri olduğunu, bunun gölle birleşmesiyle de fizyolojik olarak insan sağlığına faydalı etkilerinin oluştuğunu dile getiren Acar, bunun iyi değerlendirilmesi ve tanıtılması durumunda insanların iyileşmek için Van Gölü'ne akın edeceğini sözlerine ekledi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu