YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2014

Kazdağları'nda örnek bir muhtar

  • Kazdağları'nda 28 Ağustos'ta ormanlık alandaki çöpler nedeniyle yangın çıkınca harekete geçen muhtar İbrahim Bingül, işe kendi köyünden başladı. Dozer, kepçe ve elle yapılan çalışmada 5 ton çöp toplanıp gömüldü.

    Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Çavuşköy Köyü muhtarı İbrahim Bingül, köyündeki ormanlık alandan 5 kamyon dolusu çöp toplayarak diğer muhtarlara örnek oldu. 

    Bayramiç'e bağlı Çırpılar Köyü'nde geçen 28 Ağustos'ta ormanlık alana dökülen çöpler nedeniyle yangın çıkmış, 15 kızılçam ağacı zarar görmüştü. Bu yangının ardından aynı zamanda Bayramiç Muhtarlar Derneği Başkanı olan Çavuşköy Muhtarı İbrahim Bingül, kendi köyleri da dahil olmak üzere cennet Kazdağları'ndaki birçok köyün ormanlık alanında çöpler nedeniyle tehlikenin bulunduğuna dikkati çekip, önlem alınması ve duyarlı olunması için uyarılarda bulundu. 

    54 yaşındaki Bingül, ormanlık alandaki temizlik çalışmalarına da ilk olarak Bayramiç'e 20 kilometre mesafedeki kendi köyünden başladı. Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'nden dozer ve kepçe temin eden muhtar Bingül, Düzlük Mevkisi'ndeki ormanlık alana dökülen çöp ve molozları kaldırdırttı. Eline poşet alan muhtar Bingül, bununla da yetinmeyip, dozer ve kepçelerin giremediği ağaçlık alandaki çöpleri tek tek topladı. Ormanlık alanda 5 kamyon dolusu çöp toplandı. 

    Toplanan çöpler, kapatılan bir maden ocağındaki çukura dökülüp, üzeri örtüldü. Muhtar Bingül, diğer köylerin muhtarlarına bir kez daha çağrıda bulunup, köylerindeki ormanları temizlemelerini isteyip, "Kazdağları yok olmasın." dedi. 

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu