YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2015

"Düşük karbon" kahramanları aranıyor

  • Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), üretim ve tüketimde karbon yönetimini başaran ve düşük karbon ekonomisi için uğraş veren “Düşük Karbon Kahramanlarını” ödüllendirmeye hazırlanıyor.

    İklim değişikliği tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de tehdit ederken sektör ilgilileri düşük karbon salımı için özellikle iş dünyasını teşvik etme çalışmalarına imza atıyor. Bu kapsamda, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği “Düşük Karbon Kahramanlarını” ödüllendirmeye hazırlanıyor.

    Gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için, sürdürülebilir üretim teknolojileri kullanımının ön plana çıkarılması gerektiğini bildiren İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, "iklim değişikliği ile hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

    Ülkemizde son yıllarda bu konuda çok sayıda iyi uygulamanın hayata geçirildiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Karbon salımındaki tehlikenin farkında olan kuruluşlar ve kişiler elbette mevcut. Ancak bu ağın genişletilmesi, bilincin artırılması gerekiyor. Firmalarımız iklim değişikliği ve karbon yönetimini doğru anlayarak, mevcut durumları tanımalı ve “Düşük Karbon Ekonomisi” için yol haritalarını belirlemelidir. Düşük Karbon Ekonomisi yolu fırsatlarla dolu bir yol. Bu noktada da konunun muhatabı kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine büyük iş düşüyor. İş dünyasını düşük karbon salımı için teşvik etmek şart” dedi.

    Karaosmanoğlu, SÜT-D olarak üretim ve tüketimde karbon yönetimini başaran ve düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri ödüllendirmeye karar verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

    “Dernek olarak 'Düşük Karbon Kahramanları Ödülü' ile vizyon ve misyonumuza uygun olarak, üretim ve tüketimde karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini artırmayı planlıyoruz. Kendisini “Düşük Karbon Kahramanı” olarak tanımlayan kişi ve kuruluşları bekliyoruz."

    Ödül için başvurular odul@sut-d.org adresine yapılabilir.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu