YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Kasım 2015

Sürdürülebilir kalkınma gündemi Boğaziçi Üniversitesi’nde tartışılıyor

  • Sürdürülebilir kalkınma gündemi, Antalya’da yapılacak G20 Toplantıları ve Paris’te düzenlenecek COP21 İklim Zirvesi öncesinde İstanbul’da masaya yatırılıyor. G20 Ülkelerinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi, 11 – 12 Kasım 2015’te Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünya liderleri tarafından kabul edilen, “İnsanlar, gezegen ve refah” odaklı 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi için yapılan çalışmalar Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağları (Sustainable Development Solutions Networks- SDSN) aracılığı ile de dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

    UN SDSN Türkiye Ağı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinin tanıtımının yanı sıra, Sürdürülebilir Kalkınma Gündeminin G20 ekonomileri için etkileri de tartışılacak. Akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek konferansta dünyanın farklı ülkelerinden Çözüm Ağı Başkanları’nın da katılımıyla gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından yapılması gerekenler ve fırsatlar değerlendirilecek.

    Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye (UN SDSN I Turkiye) Liderlik Konseyi Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN I Global) Başkanı ve Columbia Üniversitesi, Earth Institute Direktörü Prof. Jeffrey Sach’ın açılış konuşmalarını yapacakları konferans iki gün sürecek.

    Konferansın, “G20 Ülkelerinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Uygulanması: Hareket Planı“ konulu tartışmanın gerçekleşeceği ilk oturumuna, OECD Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, UN SDSN | Global Başkanı Prof. Jeffrey Sachs, ve UN SDSN | Global Sürdürülebilir Şehirler Tematik Grup Başkanı ve Indian Institute İnsan Yerleşimleri Direktörü Aromar Revi katılıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu