YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016

GreenMetric 2015'te Türk üniversiteleri

  • 2010'dan beri Endonezya Üniversitesi tarafından oluşturulan GreenMetric Platformu'nun 2015 sıralamasında Türkiye'den Bülent Ecevit Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi yer aldı.

    İlk kez 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından oluşturulan GreenMetric Platformu (IU Greenmetric World University Ranking)’ in 2015 sıralamasında Türkiye'den üç üniversite yer aldı. 

    GreenMetric platformu, her yıl katılımcı üniversiteleri Yapı ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atıklar, Su Kullanımı, Ulaşım ve Eğitim olmak üzere 6 temel kategori ve bunları oluşturan farklı alt kategorilere göre değerlendiriyor. Bu kategorilerden aldıkları puanların toplamına göre üniversiteler “sürdürülebilirlik” ve “çevreye duyarlılık” yaklaşımlarındaki başarılarına göre sıralanıyor.

    2015 yılında farklı ülkelerden katılan 400’den fazla üniversitenin yer aldığı değerlendirmede Türkiye’den üniversiteler de yer aldı. Buna göre, genel sıralamada 217. sırada yer alan Bülent Ecevit Üniversitesi Türk üniversiteleri içinde birinci; 260. sırada yer alan Özyeğin Üniversitesi ikinci; 276. sırada yer alan Sabancı Üniversitesi üçüncü oldu. 

    Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açık. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite GreenMetric tarafından altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendiriliyor, her değerlendirme alanı için puan veriliyor ve yükseköğretim kurumları bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu