YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2019

TÜSİAD’tan İklim İçin Acil Eylem Çağrısı

  • Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylemi Zirvesi öncesi yayınladığı açıklamada, hem küresel ölçekte hem de Türkiye'de iklim değişikliğinin etkilerinin giderek derinleştiğine dikkat çekti.

    TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, “Hem küresel ölçekte hem de ülkemizde iklim değişikliğinin etkileri giderek derinleşiyor. İklim değişikliği ile mücadele amacıyla toplumun tüm kesimlerinde giderek artan duyarlılık, kurumların ve devletlerin etkili bir politika oluşturmasına ve yol haritasını kararlı bir şekilde uygulamasına ivme kazandırıyor” denildi.  Açıklamada şu konuların altı çizildi:

    “Bilimsel temeller üzerine inşa edilen, politikalar arası tutarlılığı ve bütüncüllüğü sağlayan, katılımcılıkla hazırlanmış, uygulanabilir tedbirler içeren bir yol haritasının, kararlılıkla hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kritik öneminden hareketle, iklim değişikliği ile mücadele konusunu çalışma alanlarımız içinde öncelikli olarak konumlandırıyoruz.

    Stratejik bir öncelik olarak benimsediğimiz Paris Anlaşması’nın ve bugün gerçekleşecek BM İklim Eylemi Zirvesi’nin; somut eylem planları hedeflerine ulaşılması noktasında ulusal ve uluslararası tüm paydaşların çabasını ve yapıcı katkısını çok önemli görüyoruz.”

    Açıklamayla birlikte TÜSİAD tarafından 2017’de yayınlanan, düşük karbonlu kalkınma modeline geçişi öneren, bu yönde Türkiye'de ihtiyaç duyulan politika önerilerini içeren tutum belgesi tekrar paylaşıldı. 

    TÜSİAD’ın açıklamasının sonunda, "Tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde iklim değişikliği ile mücadele yönünde çabamızı daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" vurgusu yapıldı. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu