YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2019

Avrupalı en çok küresel ısınmadan korkuyor

  • Avrupa Yatırım Bankası tarafından yapılan araştırma, Avrupalıların yarısının, terör ve işsizlikten çok küresel ısınmadan korktuğunu ortaya koydu.

    Birleşmiş Milletler’in (BM) bu hafta düzenleyeceği Küresel İklim Zirvesi öncesi Avrupa Yatırım Bankası tarafından gerçekleştirilen araştırma, Avrupalıların yüzde 47’sinin işsizlik ve terörden çok küresel ısınmadan korktuğunu ortaya koydu. Başta Çin ve Amerika olmak üzere 30 ülkeden 40 bin kişinin görüşleriyle gerçekleştirilen araştırmanın verilerine göre; Çinlilerin yüzde 73’ü, Amerikalıların ise yüzde 39’u küresel ısınmayı ciddi bir tehdit olarak görüyor.

    Gençler yer değiştirmeyi düşünüyor

    Küresel İklim Zirvesi öncesi yayımlanan araştırmanın en önemli başlıkları şöyle;

    ·      Avrupa’nın güneyinde yer alan Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde yaşayan 15- 29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 41'i, küresel ısınma yüzünden yaşadıkları yeri terk etmeleri gerektiğini düşünüyor.

    ·      Araştırmada görüşüne başvurulan Avrupalıların yüzde 82’sine göre; küresel ısınma herkesin günlük yaşantısını olumsuz etkileme tehdidi oluşturuyor.

    ·      Avrupalıların yüzde 59'u, Amerikalıların yüzde 54'ü, Çinlilerin ise yüzde 80'i ‘küresel ısınmanın tersine çevrilebilir olduğu’ görüşünü taşıyor.

    ·      Amerikalıların en büyük endişe kaynağı, sağlık sistemine erişim.

    Kaynak: EuroNews

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu