YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2007

2007 Uluslararası Karadeniz Madalyaları Sahiplerini Buldu

  • Karadeniz Komisyonu tarafından sunulan ödüle bu yıl Türkiye'den 'Hocaların Hocası' olarak tanınan Prof. Dr. Kasım Cemal Güven'e verildi. Ödül Karadeniz çevresinin korunması yönünde kişisel çabaların önemini vurgulamayı amaçlıyor.     

    13.11.2007 Atlas

    Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukrayna'dan birer kişi ulusal ve bölgesel düzeyde yaptıkları olağanüstü çalışmalar sayesinde her yıl bu ödülün sahibi oluyor.

    Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu ve Karadeniz Ekosisteminin İyileştirilmesi Projesi (BSERP) tarafından organize edilen Uluslararası Karadeniz Etkinlik Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ödül törenine bu sene Türkiye Karadeniz Komisyoneri ve Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Sayın Hasan Z. Sarıkaya da katıldı.

    Ödüle bu yıl Türkiye'den layık görülen ve bilim camiasında ve Sivil Toplum Kuruluşları arasında 'Hocaların Hocası' olarak tanınan Prof. Dr. Kasım Cemal Güven hayatını Karadeniz ve diğer denizlerimizle ilgili bilimsel kirlilik araştırmalarına ve öğrencilerine adamış saygın bir bilim adamı. Aynı zamanda çeşitli Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü çevreci.

    1925 yılında Trabzon'da doğan Prof. Dr. Kasım Cemal Güven 82 yaşında olmasına rağmen hala İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü laboratuarlarında aletlerinin başında aktif olarak çalışıyor. Halen Çevre ve Orman Bakanlığının yürüttüğü Karadeniz'de Kirlilik İzlemesi Projesine çalışmaları ve analizleriyle katkıda bulunmaktadır.
    Kendisi Karadeniz'in iyileştirilmesi ve eski haline dönmesi için en önemli hususun ilgili tüm sektörler arasında daha sıkı işbirliği ve güçlü iletişim olduğuna işaret ediyor.

    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/05877/
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu