YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Ocak 2020

Norveç’te en sıra dışı Ocak

  • Norveç, tarihinin en sıcak Ocak ayını yaşıyor. Sunndalsøra kasabasında görülen sıcaklık 19 derece ile mevsim normallerinin 25 derece üzerinde gerçekleşti.

    Norveç’in batı kesimlerinde bugüne dek görülen en sıra dışı sıcaklıklar yaşanıyor. Dondurucu soğukların yaşanması beklenen Ocak ayında, sıcaklıklar mevsim normallerinin 25 derece üzerinde gerçekleşti. 2 Ocak 2020’de Norveç'in başkenti Oslo'ya 465 km uzaklıktaki Sunndalsøra kasabasında 19 dereceyle en yüksek sıcaklık ölçüldü. Bu sıcaklık, Norveç’te kayıtların tutulmaya başlamasından beri kaydedilen en yüksek değer olarak tarihe geçti.

    Sıcaklık rekor kırdı

    Norveç Meteoroloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Ocak ayındaki sıcaklığın ülke tarihinde şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olduğu belirtildi. Enstitüsü, bu zamana kadar Ocak ayında ölçülen en yüksek sıcaklığın 17.9 derece olarak 1989’da gerçekleştiğini kaydetti. BBC Hava Durumu Bölümü'nden Peter McAward, Sunndalsøra’da kaydedilen tüm Ocak günlerinde ölçülen en yüksek sıcaklığın şimdiye kadar 17.4 derece olduğunu aktardı. Bu durumun sadece Norveç için değil tüm İskandinavya için sıra dışı olduğunu belirten McAward, ölçümün sadece Ocak ayı için değil İskandinavya'daki tüm kış ayları (Aralık, Ocak ve Şubat) için bir rekor olduğunu sözlerine ekledi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu