YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2020

Türkiye güneşleniyor

  • Türkiye'de güneş enerjisi kapasitesinin 3 yılda yüzde 75 artarak 6 GW'a ulaştığı belirtildi. Türkiye'nin güneş enerjisinde 2023 hedefi ise 15 GW

    Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de güneş enerjisi kapasitesinin 3 yılda yüzde 75 artarak 6 GW'a ulaştığı belirtildi. GENSED Başkanı Halil Demirdağ, yaşanan gelişmeler, elde edilen sonuçlar ve yapılan projeksiyonlar ışığında sektörün 2020 yılına iyi bir başlangıç yaptığını söyledi. Türkiye'nin güneşte 6 bin megavatlık kapasiteye ulaştığını belirten Demirdağ, 15 bin MW'lık 2023 hedefinin yakalanabileceğini ifade etti.

    6 yıllık gelişme sevindirici

    Güneş enerjisi sektörünün 2014’te yaklaşık 40 MW'lık kurulumla hareketlenmeye başladığını belirten Halil Demirdağ 6 yıllık gelişmeyi şöyle özetledi: "Sektörümüz 2017 yılında yakaladığı ivmeyi sürdürüyor. 2019 yılında yaklaşık 1100 MW GES kurulum ile yıl sonu toplam GES kurulu gücü 6 MW'a ulaştı. Türkiye neredeyse sıfırdan başladığı güneş enerjisi sektöründe şirketlerin, devletin ve diğer tüm paydaşların katkılarıyla büyüyor. Biliyoruz ki daha yolun çok başındayız. Gidecek uzun bir yolumuz olduğunu söylemek gerekiyor. Türkiye'nin 100'üncü yıl hedefi 15 GW'a ulaşmak. Güneş enerjisi sektörü altyapısıyla, deneyimiyle buna hazır, biz bu hedefi yakalayabiliriz. Sektörümüzün beklentisi, güneş enerjisine yatırımların devam ederek, her yıl düzenli olarak 1.5-2 GW arası GES kurulumunun gerçekleşmesi ve ilerleyen yıllarda da bu kurulum kapasitesinin sürekliliğini sağlayacak bir pazarın oluşması. Sektörün beklentileri gerçekleşirse bu ivme hız kesmeden devam eder."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu