YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2020

Oyuna katıl sesini duyur!

  • Birleşmiş Milletler’in (BM) ‘Mission 1.5 derece’ kampanyası başladı. BM, basit bir oyunla sizi, iklim değişikliği ile ilgili çözüm önerilerinizi ortaya koymaya davet ediyor.

    İklim değişikliği ile mücadele çok yönlü olarak sürüyor. Birleşmiş Milletler (BM), özellikle yeni nesil öğrenme ve iletişim alanları konusunda çeşitli yenilikleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. BM son olarak, hükümet ve sivil toplum temsilcileri ile ünlüler ve genç aktivistler, iddialı iklim eylemi konusunda halk ile hükümetler arasındaki kopukluğu gidermeyi amaçlayan Mission 1.5 derece kampanyasını başlattıMission 1.5 derece, dünyada 20 milyon insana; iklim değişikliğini sınırlamak için hükümetlerinin neler yapmasını istediklerini söyleme fırsatı vermeyi amaçlıyor. Oyun, dünyanın her ülkesinde dil ayarlı olarak kullanıma açık.

     

    Hedef kopukluğu ortadan kaldırmak

    Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) öncülük ettiği kampanya, dünya kamuoyunda okul boykotları ve kitlesel protestolar dahil büyük bir dip dalgası yaratan yurttaşlar ile hükümetler arasındaki kopukluğu gidermeyi hedefliyor. Kampanya, UNDP’nin yanı sıra oyun geliştirme, iklim bilim ve kamuoyu araştırması uzmanları tarafından geliştirilen, internet ve mobil tabanlı video oyunu üzerine kurulu. Oyuncular, iklim hakkında politika belirleyici rolünü oynuyor ve küresel ısınmayı 1.5 derece altında tutmak için karar vermeye çalışıyorlar. Oyun sonrasında oyunculardan, benimsenmesini istedikleri temel iklim eylemleri için oy kullanmaları isteniyor. Kampanya sonunda bu veriler analiz edilerek hükümetlere verilecek.

     

    Mission 1.5 derece oyununa www.mission1point5.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu