YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2020

WWF’ten Türk gencine büyük ödül

  • İklim aktivisti, eko girişimci ve doğa koruma öncüsü 30 yaş altı gençlere verilen ödüller 18 Mayıs’ta internet üzerinden düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 13 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu, WWF’in Gençlik Ödülleri’nin en genç kazananı oldu.


    WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) doğayı korumaya yönelik davranış değişikliklerine ilham veren öncüleri seçtiği ‘Gençlik Ödülleri’, bu yıl dünya genelinde dört gence verildi. 2020 WWF Küresel Gençlik Ödülleri’nin en genç kazananı Türkiye’den Atlas Sarrafoğlu oldu. 13 yaşında, 8’inci sınıf öğrencisi Atlas, katıldığı çevre ve doğa temalı organizasyonlarda iklim aktivisti olarak yer alıyor. Atlas, iklim konusunda çalışan öncülerle haftalık röportajlar yaparak yazılar yazıyor, radyo programları hazırlayıp sunuyor. Atlas Sarrafoğlu ödüle WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından aday gösterildi. 2020 WWF Gençlik Ödülleri’nin diğer kazananları; Bulgaristan’da ilk sıfır atık restoranın kurucusu Blazhka Dimitrova, WWF-Polonya’nın Nehir Muhafızları girişiminin öncüsü Piotr Bednarek ile yine WWF-Bulgaristan’ın adayı, sürdürülebilir moda öncüsü Boryana Uzunova oldu. WWF Küresel Gençlik Ödülleri töreni koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde internet ortamında gerçekleşti. Ödüller, 18 Mayıs Pazartesi günü, dijital olarak toplanan WWF Yıllık Konferansı bünyesinde Türkiye saati ile 14.00’te yapılan törende sahiplerini buldu. Küresel doğa koruma kuruluşu WWF’in Gençlik Ödülleri, 2012 yılından beri sahiplerini buluyor. Ödül dünyanın her yerinden genç doğa koruma öncülerine veriliyor.


    “Gençler mücadelemizde bize ilham veriyor”


    WWF Başkanı Pavan Sukhdev, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ödül kazanan gençlerimiz bana, mücadelemizi sürdürme konusunda cesaret verdi. Yaşları 13 ile 30 arasında değişen dört genç, gezegenimizin acil ihtiyaçlarına yaratıcı çözümler sunmak için tutkularını ortaya koydu. Gençler; yaşıtları, iş dünyası ve hükümet liderleri için katalizör olabilecek büyük bir güce sahip. Dört gencimiz gezegenimizin sağlığı ve insanlık için harekete geçmemiz için bizlere ilham veriyor.”


    Atlas Sarrafoğlu konuşmasında dünyanın önde gelen doğa koruma kuruluşlarından WWF’in Gençlik Ödülü’nü kazanmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu ödül; sosyal medya üzerinden ve yazılarımla gençler ve değişim öncülerini iklim krizi ile mücadeleye davet etmeyi sürdürmem için bana güç ve ilham verecek. Umarım Gençlik Ödülü, ülkemizde daha çok gencin; iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak ve somut adımlar atılması için sürdürdüğümüz çalışmaları anlayıp destek olmasına katkı sağlar.”


    Türk gençliği adına gurur verici


    WWF’in Türkiye ofisi WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar da konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak; “WWF-Türkiye olarak aday gösterdiğimiz Atlas Sarrafoğlu’nun WWF Gençlik Ödülü’nü kazanmış olması nedeniyle ülkemiz ve Türk gençliği adına gurur duyduk. Her zaman söylediğimiz gibi; doğa bize atalarımızdan miras değil; bugün tüketmekte olduğumuz kaynakları gençlerimizden ödünç aldık. Onların gelecek için söyleyecek çok sözü var. Atlas gibi gençlerin mücadele ve kararlılıkları bizi, doğa ve insan için yeni bir başlangıç yapabileceğimiz konusunda umutlandırıyor” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu