YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2020

Koronavirüs ölümlerinde hava kirliliği de etkili

  • Dünya genelinde yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüzde 15'inin hava kirliliğiyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Araştırmanın sonucuna göre; daha az kirli havaya maruz kalınması durumunda ölümlerin bir kısmı engellenebilir.

    Amerikalı ve Çinli bilim adamları tarafından yapılan ve sonuçları 'Cardiovascular Research' dergisinde yayımlanan bir araştırma, koronavirüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının yüzde 15'inin hava kirliliğiyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Araştırmada Doğu Asya’da yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüzde 27’sinin hava kirliliğine bağlı olduğu belirtilirken, bu oranın Avrupa’da yüzde 19, Kuzey Amerika’da ise yüzde 17
    olduğu bilgisine yer verildi.

    Kirli hava ölümcül sonuçları tetikliyor
    Araştırmacılar, koronavirüs ölümleri ve hava kirliliği arasında direkt bir sebep-sonuç ilişkisi olmadığına fakat daha az kirli havaya maruz kalınması durumunda ölümlerin bir kısmının engellenebileceğine işaret etti. Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Thomas Munzel, hava kirliliğine uzun süre maruz kalma durumu ve koronavirüsün yarattığı enfeksiyon bir araya geldiğinde, özellikle kalp ve damarlar açısından olumsuz etkiler yaşandığını vurguladı. Araştırmada, havadaki kirli partiküllere uzun süre maruz kalmanın, virüsün neden olduğu ölümcül sonuçlara yol açan semptomları ağırlaştırdığı kaydedildi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu