19.11.2007 NTVMSNBC
LONDRA - Küresel ısınmayla ilgili yayınlanan raporların içeriği giderek karamsarlaşıyor. Aralarında Greenpeace ve Oxfam gibi kuruluşların da bulunduğu 35 organizasyonun yayımladığı rapora göre, küresel ısınma Asya ve Pasifik’teki sosyal ve ekonomik ilerlemeyi tersine çevirebilir.
Bölgedeki toplumların küresel ısınmanın etkilerini şimdiden hissettiğini kaydeden rapora göre acil harekete geçilmeli.
Rapor, küresel ısınmayla ilgili gelecek ay Bali’de yapılacak toplantılarda uluslararası toplumun, artan seragazı salımlarını kontrol etmek için harekete geçmemesi durumunda bölgedeki toplumların korkunç bir gelecekle karşı karşıya kalacağını belirtiyor. Raporda bununla ilgili örnekler de veriliyor. Çin ve Hindistan’da kuraklığın arttığı, Bangladeş’in de seller ve doğal afetlerle boğuştuğu kaydediliyor.
Raporda dikkat çeken bir başka husus da, Pasifik adalarındaki bazı yerleşim birimlerinin yükselen deniz seviyesi nedeniyle boşaltılmak zorunda kalındığı. Buna bir de buzulların erimesinin yarattığı zarar ekleniyor.
Rapor, zengin ülkelerden sera gazı salımının önemli ölçüde azaltılması konusunda sorumluluk almalarını ve ayrıca gelişmekte olan ülkelere yeşil teknoloji sağlamalarını istiyor.
Toplumlara küresel ısınmayla mücadelede daha fazla kaynak sağlanması, felaketlere acil müdahalenin daha iyi organize edilmesi de raporda istenen diğer önlemler.
http://www.ntvmsnbc.com/news/426727.asp
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013