YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2016

Electrolux Ideas Lab, sürdürülebilir gıda için fikirler arıyor

  • Evde yemek yapma alışkanlığı için ilham verici fikirler arayan Electrolux Ideas Lab'e başvurular başladı.

    Tükettiğimiz ürünlerin toprak ve su ayak izi, gezegenimizin geleceğini etkiliyor. Pek çok farklı alanda yapılan enerji ve kaynak verimliliği uygulamalarına gıda üretimi konusunda da öncelik verilmesi gerekiyor. Çünkü fazla üretim daha çok enerji ve su kullanılmasına neden olurken, bu üretimin kullanılmayarak israf edilmesi, atıkların ve dolayısıyla karbon emisyonunun çoğalmasına yol açıyor. Üretim ve tüketim arasındaki bu ilişki, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından da çok önemli. Dengesiz beslenen milyonlar ile yetersiz beslenen milyonlar arasında kendimize yeni bir yol çizmemiz gerekiyor. 



    İşte bu yol, dikkatli üretmek ve tüketmek kadar dikkatli hazırlamaktan da geçiyor. Electrolux’ün düzenlediği yarışma Electrolux Ideas Lab, bu konuya odaklanarak tüm dünyadaki tüketiciler için "gıda" ya dair yaratıcı fikirler sunmayı hedefliyor. 


    Electrolux Ideas Lab, tüm dünyadaki insanların daha lezzetli, sağlıklı ve doğaya karşı duyarlılıktan taviz vermeyen ev yapımı yemeklerden keyif almalarına ilham verecek fikirlere odaklanan bir yarışma. Yarışmaya akıllı telefon uygulamaları, yemek paylaşım programları, yenilikçi tarif koleksiyonları, mutfak aletleri, mutfağa dair ipuçları ya da iş modelleri ile başvuru yapılabiliyor.


    Electrolux Ideas Lab'e 18 yaş üzerindeki herkes başvuru yapabiliyor. Başvurular 15 Ağustos - 3 Ekim tarihleri arasında tek ya da 2 kişilik ekipler halinde yapılabiliyor. Fikrinizi anlattığınız 30 saniyelik bir video klip ve kısa bir açıklama metnini www.electroluxideaslab.com adresine yükledikten sonra başvurunuz alınıyor. Videonuzda olabildiğince yaratıcı olmanız ve düşüncenizi mümkün olan en ikna edici şekilde ifade etmeniz öneriliyor. Başvuruların İngilizce olarak yapılabildiği yarışmanın dönüm noktası tarihleri ise aşağıdaki gibi:



    18 Ekim: En iyi 50 fikir açıklanacak
    17 Kasım: En iyi 10 fikir açıklanacak
    28 Kasım: Kazanan açıklanacak


    Ödül: 10.000 Euro ve Stockholm gezisi
    Electrolux uzmanları tarafından belirlenecek finalist 10.000 Euro para ödülünün sahibi olacak. Ayrıca fikirlerini geliştirmek ve hayata geçirmek için büyük bir fırsat olan dünyanın girişim başkenti Stockholm'da bir hafta konaklama imkanı yakalayacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu