YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 07 Eylül 2017

Bu Yük Çocuklara Büyük

  • UNICEF'in Türkiye'deki güncel çalışmalarından olan çocuk işçiliği sorununa karşı çözüm bulmak için yüzlerce gönüllü bir araya geldi ve "Bu Yük Çocuklara Büyük" kampanyası hayata geçirildi.

    Türkiye İstatistik Kurumu 2012 verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 400 bine yakın çocuk tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalıştırılıyor. Eğitim, sağlık ve oyun oynama haklarından mahrum kalan çocuk işçiler için UNICEF Türkiye Milli Komitesi, Manajans J. Walter Thompson ve Ege Üniversitesi bir araya geldi. Kampanyanın önderliğini yürüten Manajans J. Walter Thompson, Ege Üniversitesi ile iletişime geçerek, öğrencilerle ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Kağan İşmen ve Murat Çelik'in de desteğiyle ve onlarca öğrencinin katılımıyla Bu Yük Çocuklara Büyük kampanyası hayata geçirildi.

    9 yaşındaki Hasan'ın taşıdığı ağır yükü izlediğimiz kampanyanın filminde, hem Hasan'ın okuma hayali hem de yapacağımız küçük bağışlarla bu hayale ulaşmasına nasıl destek verebileceğimiz anlatılıyor.

    UNICEF'in çocuk işçiliğine karşı çalışmalarıyla ilgili bilgi almak ve sağlıksız koşullarda çalıştırılan mevsimlik çocuk işçilerin yeniden okul hayatına dönmelerine destek olmak için tarladanokula.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Ayrıca TARIM yazıp 3005'e mesaj atarak UNICEF'in Tarladan Okula projesine destek olabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu