YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2018

imece Toplumsal Cinsiyet Eşitliği alanında destekleyeceği 10 projeyi seçti

  • Geçtiğimiz ay toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çözümler üreten projeler için çağrı yapan imece, destekleyeceği 10 projeyi seçti.

    İnovasyon platformu ATÖLYE ve Zorlu Holding’in kurucu ortaklığı, S360’ın stratejik partnerliği ile hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu imece, ikinci destek programına katılacak projeleri seçti. Toplam 77 başvurunun içinden seçilen 10 ön finalist takım, imece’nin mentorluğunda nisan ayındaki jüri elemesine hazırlanacak.

    imece platformu,  ele alacağı toplumsal meseleleri belirlerken, öncelikli olarak Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 hedefi göz önüne almış ve “Nitelikli Eğitim”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” başlıklarını kendine hedef belirlemişti.

    Bu kapsamda, 2017'nin başında Nitelikli Eğitim konusundaki projeler için çağrı yapan imece, seçilen dört projeyi Haziran 2017'de açıklamıştı. imece’nin yeni döneminde ise, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda çözümler üreten projeler hibe ve danışmanlık desteği alacak.


    Toplumsal Cinsiyet Eşitliği destek programına seçilen projeler ve odaklandıkları konular aşağıdaki şekilde:

    Kadın Eli
    İş kurma hayali olan kadınları mentorluk programı ile sosyal girişimcilik için hazırlama, farklı kurlardan oluşan bir eğitim ve uygulama sistemi.

    Kızlar Sahada Akademi
    Sporun birleştirici gücü ve takım ruhuyla her yaştan kadının sosyal olarak güçlenmesini sağlamayı amaçlayan bir proje.

    Wo-Co Generic Platform
    Kadınların kurumsal hayatta karşılaşabilecekleri zorlukları farklı modüllerle aşmak için kurulmuş bir platform.

    BabyAcademy
    0-5 yaş grubu çocukların gelişim hızı ve ihtiyaçlarına göre bireyselleştirilmiş günlük gelişim desteği sunan bir mobil anne destek uygulaması.

    Öğrenme Tasarımları
    Toplumsal cinsiyet rolleri ve kavramlarını dönüştüren öğretici oyuncak kiti ve mobil uygulama.

    monolab - Yaratıcı Teknolojiler
    Maker hareketini, programlama ve elektronik eğitimlerini, kız çocuklarına yönelik bir şekilde kurgulayan bir proje.

    Kök Basmane
    Gıda üretim tesisi ile İzmir Basmane’de yaşayan mülteciler de dâḫil olmak üzere bölgedeki kadınlara ilk olarak eğitim, ardından da istihdam sağlama amacı taşıyan bir proje.

    Ladybirdlist
    Kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları finansmana erişimlerini sağlamak için kadınlara yönelik fon kaynakları ile girişimcileri buluşturma platformu.

    Empathically
    Bilgisayara yüklenecek bir yazılımın tüm yazışmaları denetleyerek toksik iletişim dilini empatik dile çevirmesini esas alan yapay zeka tabanlı bir uygulama.

    reflect – Digital Good For Girls
    Dezavantajlı kız çocuklarının eğitime entegrasyonun sağlanması için tekstil ürünleri satışı üzerinden nakit transferi sağlayan bir proje.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu