YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2018

Dünyanın Durumu 2017: Değişen Gezegende Eğitimi Yeniden Düşünmek

  • Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ve TEMA Vakfı iş birliği ile yayınlanan Dünyanın Durumu serisinin bu yılki konusu "Yeryüzü Eğitimi: Değişen Gezegende Eğitimi Yeniden Düşünmek". Worldwatch Enstitüsü'nün ünlü yayını Dünyanın Durumu çeyrek asırdır geniş bir gazeteci, siyasetçi, bilinçli vatandaş ve öğrenci kitlesini sürdürülebilir gelişmedeki eğilimler hakkında bilgilendiriyor.

    TEMA Vakfı ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliği ile hazırlanan Dünyanın Durumu kitap serisi, bu yıl "Yeryüzü Eğitimi: Değişen Gezegende Eğitimi Yeniden Düşünmek" teması ile yayımlandı. 

    1993'ten beri yayının Türkçeye kazandırılmasında önemli rol oynayan TEMA Vakfı, bu yılki Dünyanın Durumu'nda eğitim çalışmalarıyla ilk defa yer aldı. Kitapla ilgili bilgi veren TEMA Vakfı Eğitim Bölüm Başkanı Ali Değer Özbakır, "Kitapta farklı alanlardan eğitim uzmanları, yeni bir çağda öğretme ve öğrenmeye yenilikçi yaklaşımlar sunuyorlar. Eğitimi dönüştürecek ve tüm öğrencileri ekoloji temelli sosyal değişimin temsilcisi haline getirecek yeryüzü merkezli eğitim uygulamalarının örneklerini inceliyorlar" dedi.
     
    20 yılı aşkın süredir okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim sisteminin her basamağındaki çocuklara ve yetişkinlere yönelik Doğa Eğitim Programları geliştirip, yürüten TEMA Vakfı'nın bu yıl ilk defa kitapta yer aldığını belirten Özbakır, "Türkiye'de Su Varlıklarına Yönelik Tehditler Haritası" ve "Fıstığımız Bol Olsun" projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların kitapta yer bulduğunu söyledi.

    Kitaptaki "Haritalama Öğrenmedir" başlığındaki su tehditleri haritası, gerçek yaşam eğitimi ve yurttaş bilimi örneği olarak sunuldu.
    "TEMA: Çiftçileri Tarlada Eğitmek" başlığında yer alan bölümde ise mesleki eğitim ve akran etkileşimi ile öğrenme örneği olarak Nestlé DAMAK, TEMA Vakfı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle hayata geçirilen "Fıstığımız Bol Olsun" projesine yer verildi.

    Worldwatch Enstitüsü'nün en bilinen yayınlarından olan Dünyanın Durumu, 40 farklı ülkede yayımlanıyor.
    TEMA Vakfı tarafından 1993 yılından bu yana Türkçeye kazandırılan rapor niteliğindeki eser, 2009 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliği ile okuyucuyla buluşuyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu