YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 05 Haziran 2018

Türkiye'nin plastik atığı için eyleme geçme zamanı

  • Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen Plastik Çalıştayı'nda, akademik dünya, sivil toplum ve özel sektörü bir araya getirerek plastiğin üretim, tüketim ve geri dönüşümü için yol haritası çıkarılacak.

    Türkiye’nin Plastik Atığı için Eyleme Geçme Zamanı: Çevre Dostu Üretim, Sorumlu Tüketim, Etkin Geri Dönüşüm Çalıştayı”, 8 Haziran   Cuma günü, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenleniyor. Boğaziçi Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye (Sustainable Development Solutions Network – UN SDSN Türkiye) ve WWF-Türkiye'nin birlikte düzenlediği çalıştayda, plastik sektörünün tüm paydaş ve oyuncularını bir araya getirmek ve gerek üretim, gerek tüketim gerekse geri dönüşüm ayaklarında somut öneriler geliştirmek amaçlanıyor.
     
    Plastik değer zincirinin oyuncuları (plastik üreticileri, plastik kullanan hızlı tüketim ürünleri üreticileri, yetkilendirilmiş kuruluşlar), sivil toplum, bilim çevreleri ve iş dünyası ile birlikte, “plastik zincirinde, üretirken, tüketirken ve geri dönüştürürken daha akıllı, daha sürdürülebilir, daha etkin nasıl olabiliriz?” sorusuna cevap aranacak olan çalıştayda, sektördeki problemler,  plastik atık konusunda farkındalık yaratma projeleri ile yerel ve ulusal otoritelerle birlikte pozitif değişim için çalışmanın esasları da tartışılacak. 

    Çalıştay, tek kullanımlık plastiğin yarattığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm olabilecek yeni plastik ekonomisi ve sektör inovasyonları konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi ve paydaşlararası işbirliğini artırmayı da hedefliyor.

    Ücretsiz olarak düzenlenen çalıştaya katılmak için online kayıt yaptırmak gerekiyor. 
    Tarih:8 Haziran 2018 Cuma 
    Yer:Boğaziçi Üniversitesi, Rektörlük Toplantı Salonu
    Saat:9:30 – 15:30

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu