YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 16 Eylül 2018

Üniversiteliler için online sürdürülebilir kalkınma eğitimi fırsatı

  • Sürdürülebilir Kalkınma Sertifikalı Online Eğitim Programı, üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine geleceğin dünyasına sürdürülebilirlik penceresinden bakma imkanı sunuyor.

    Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi (BU-SDCPC) tarafından Unilever Türkiye'nin desteği ile hazırlanan Sürdürülebilir Kalkınma Sertifikalı Online Eğitim Programı, üniversite öğrencilerine sürdürülebilir kalkınma alanında farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. 
     
    Tüm üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımına açık olan programın kontenjanı 100 kişi ile sınırlı. 
     
    Sürdürülebilir ekolojik sistemler, eko-tasarım, yeşil ekonomi, sürdürülebilir tarım modellerinin geliştirilmesi ve çevresel etki kategori analizinin disiplinler arası bir bakış açısıyla değerlendirilmesi, yeşil büyüme yol haritasının oluşturulması gibi konulara odaklanacak eğitim programında, küresel ve bölgesel sürdürülebilirlik sorunlarına çözüm bulacak vaka analizlerine de yer verilecek. Programda farklı firmaların uzmanları tarafından sürdürülebilirlik alanındaki başarı öyküleri de paylaşılacak.
     
    Programın eğitmen kadrosunda Prof. Dr. Nilgün Cılız, Prof. Dr. Fikret Adaman, Prof. Dr. Orhan Yenigün, Doç. Dr. Dilek Ünalan, Yard. Doç. Dr. Mehmet Fırat İlker, Yard. Doç. Dr. Ali Çoşkun, Dr. İrem Daloğlu, Dr. Hayri Tongarlak, Dr. Metin Albukrek, Aysegül Yanık, Sıla Kılıç, Sıla Temizel, Nafiz Güder, Dr. Sedat Kalem gibi isimler yer alacak.
     
    Sürdürülebilir Kalkınma Sertifikalı Online Eğitim Programı,10 Ekim 2018’de başlayacak ve sekiz hafta boyunca devam edecek. Programı tamamlayan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi tarafından verilen sertifikaya hak kazanacak.
     
    25 Eylül 2018 tarihine kadar linkteki formu doldurarak eğitime başvurabilirsiniz.
     
     
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu