YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 06 Temmuz 2019

Ekolojik yaşamla ilgili Açık Yeşil rehber

  • On yılı aşkın süredir Açık Radyo’da devam eden, Türkiye ve dünya çapında ekoloji mücadelesinin seyrini kayıt altına alan Açık Yeşil programı, teoride ve pratikte ekolojik yaşamı anlatan bir rehber kitap yayınladı. Ömer Madra ve ve Ümit Şahin tarafından hazırlanan Açık Yeşil, bir dizi rehberin ilki olma özelliğini taşıyor.

    Açık Yeşil her gün 150 ila 200 canlı türünün yok olduğu, iklim krizinin tüm dünyanın gündemine oturduğu İnsan Çağı’nda (Antroposen) çevre ve iklim hareketlerinin teorik temellerini ortaya koymanın yanı sıra, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından alan kayıtları ve mülakatlara yer verilen bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor.

    Yeşil düşüncenin köklü tarihinden düşünürler ve aktivistler hakkında özel dosyaların da yer aldığı bu rehber kitap, çevre muharibi ve grevci Greta Thunberg’in, “Evimiz yanıyor!” diyerek işaret ettiği iklim krizinden hep birlikte nasıl çıkabileceğimize ilişkin yeni bakış açılarına kaynaklık ederken, kâinattaki yegâne evimize karşı sorumluluklarımızı da yeniden gözden geçirmeye davet ediyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu