YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2020

Çevrecinin el kitabı: Acayip Havalar

  • İklim krizinin temel kavramları olan; sera etkisi, geri besleme, kısır döngü mekanizmaları gibi konulara açıklık getiren Acayip Havalar, birçok bilimsel kitaptan daha anlaşılır olması ve içerdiği özlü bilgiler nedeniyle çevrecinin el kitabı olacak nitelikte.

    Çevre aktivisti, karikatürist Kate Evans, tarihin ilk küresel ısınma ‘çizgi romanı’ ile iklim değişikliğine karşı mücadelede elimize eşi bulunmaz bir araç veriyor. Açık Radyo Kitapları’nın ilki olarak yayınlanan ‘Acayip Havalar’, konu üzerinde yazılmış birçok bilimsel kitaptan çok daha anlaşılır ve özlü bilgiler içeren önemli bir kaynak niteliğinde. İklim krizinin temel kavramları olan; sera etkisi, geri besleme, kısır döngü mekanizmaları gibi konulara açıklık getiren kitap, karbon kirliliğine kişisel katkı payımızı hesaplamak için küçük bir rehber de içeriyor.

    Ürkütücü sorulara gerçekçi cevaplar

    Dünya nereye gidiyor, gelecekte bizi neler bekliyor? Bu gidişattaki negatif rolümüz ne ve bunu nasıl değiştirebiliz? Hemen harekete geçmek için neler yapabiliriz? Acayip Havalar’ı okurken tüm bu ürkütücü sorulara gerçekçi ve iyimser cevaplar bulacaksınız. Açık Radyo yöneticisi Ömer Madra ve gazeteci, aktivist, yazar ve öğretim üyesi George Manbiot’nun önsözleri ile yayımlanan kitap adeta ‘Çevrecinin el kitabı’ olacak nitelikte. Sonsöz ise kısa olduğu kadar manidar: “Bu kitabı hayatını değiştirmek için kullan çünkü bundan sonra olacaklar senin şimdi neler yapacağına bağlı.”

    Kaynak: Açık Radyo


Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu