YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 07 Eylül 2020

Yeşil şişeden çocuklara sürdürülebilirlik dersi

  • Meraklı yeşil bir şişenin geri dönüşerek yaşadığı maceraları anlatan ‘Meraklı Yeşil Şişe-Sıfır Atıkla Yaşa’, çocuklara sürdürülebilirlik kavramını aşılıyor. Bu geri dönüşüm öyküsü sayesinde çocuklar doğanın sınırsız ve sonsuz vericiliğine tanık oluyor.

    Bilge Buhan Musa imzasıyla Altın Kitap’tan yayınlanan Meraklı Yeşil Şişe-Sıfır Atıkla Yaşa kitabı, camın geri dönüşümünü ve eski bir denizci geleneğini anlatan sıcacık bir öykü olarak raflarda. Kitapta, meraklı yeşil bir şişenin tıpkı ağaçlar veya plastik bardaklar gibi defalarca geri dönüşebilmesi ve böylece farklı yaşamlar sürebilmesi, son derece eğlenceli bir dille anlatılıyor.

    Kitabın görselleri de geri dönüşüme

    Meraklı yeşil şişenin geri dönüşerek yaşadığı maceralar, çocuklara sürdürülebilirlik kavramını aşılamak için çok güzel bir anlatım oluşturuyor. Çocuklar bu geri dönüşüm öyküsü sayesinde doğanın sınırsız ve sonsuz vericiliğine tanık oluyor. Meraklı Yeşil Şişe-Sıfır Atıkla Yaşa’nın bir başka özelliği de; kitabın görsellerinin sadece cam kırıklarıyla hazırlanmış ve sonrasında geri dönüşüme gönderilmiş olması. Kitabın tanıtımındaki cümle, hikâyenin ruhuna da vurgu yapıyor; ‘Kırılan bir cam şişeden, yemyeşil iki yıldız yapılabilir mi?’

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu