YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2020

İklim krizinin çözümü güneşi kısmak mı?

  • Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak isteyen bilim insanları, güneşten gelen ışığı kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor. Böylece güneşin zararlı etkilerinin önlenmesi hedefleniyor.

    Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak isteyen bilim insanları, güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar gönderecek. Bilim insanları aerosol haline getirilmiş kükürtdioksitin atmosfere dağıtılması, içinde bulunduğumuz yüzyıl sona ermeden kuraklık riskini yüzde 90 azaltabileceğini iddia ediyor.

    Ortalama sıcaklıkların giderek yükselmesi ve kutup bölgelerindeki hızlı erime, bilim insanlarının küresel ısınmaya yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Son olarak Güney Afrikalı akademisyenlerin küresel ısınmanın önüne geçmek ve güneşten gelen ışınların etkisini azaltmak için atmosfere küçük parçacıklar gönderecekleri açıklandı.

    Güney Afrika en büyük risk alanı
    Nüfusun hızla artması ve iklim değişikliğine bağlı sıcaklık yükselişi sebebiyle içilebilir su kaynaklarının azalması, büyük bir problem olarak öne çıkıyor. Araştırmalara göre; önlem alınmazsa su talebi 2050 yılına kadar yüzde 55 artış gösterecek. Su tüketimine yönelik tedbirler sıkılaştırılmazsa başta Güney Afrika olmak üzere tüm dünya büyük bir su sorunu yaşayacak.

    Güneşi kısmak çözüm mü
    Cape Town Üniversitesi önderliğinde yapılan araştırmaya göre; aerosol haline getirilmiş kükürtdioksitin atmosfere dağıtılması, içinde bulunduğumuz yüzyıl sona ermeden kuraklık riskini yüzde 90 azaltabilir. Böylece iklim değişikliğinin etkilerini geciktirebilir ve Güney Afrika, Cape Town gibi yerlerde kuraklıklar hafifletebilir.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu