YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2020

‘Yaşayan her şey bir mucizedir’

  • Jan Paul Schutten tarafından kaleme alınan, Floor Rieder'in çizimleriyle hayat verdiği Yaşamın Gizemi, evrimsel biyoloji konulu makaleleriyle tanınan Çağrı Mert Bakırcı’nın sunumu ile raflarda yerini aldı. Kitap, yaşamın sırlarını anlatırken mizahın gücünden yararlanıyor.

    Evren ve evrendeki her şey hakkında bir kitap okumak isteyenler için Yaşamın Gizemi kitabı ideal bir okuyucu deneyimi vadediyor. Evrimsel biyoloji konulu makaleleriyle tanınan Çağrı Mert Bakırcı'nın Türkçe baskısı için sunuş yazısı yazdığı, Floor Rieder'in çizimleriyle şenlenen Yaşamın Gizemi, yaşamın sırlarını anlatırken mizahın gücünden yararlanan bir kitap. Jan Paul Schutten, usta ve mizahi bir dille karmaşık ve zor konuları okuyucu için anlaşılabilir bir esere dönüştürmüş. Kitabın içindeki eğlenceli ve çarpıcı metaforlar sayesinde okuyucunun ilgisi sürekli canlı kalabiliyor. Floor Rieder'in çizimleri ise kitabın görsel yanını güçlendirerek akılda kalıcı ve keyifli bir anlatıma destek oluyor.

    ‘Sen bir mucizesin terliksi hayvan’
    ‘Haydi hep birlikte terliksi hayvanı alkışlayalım’… Böyle başlıyor Yaşamın Gizemi ve devam ediyor: ‘Sen bir mucizesin, terliksi hayvan bir mucize… Yaşayan her şey bir mucizedir.” Yapılan şu yorum da kitapla ilgili size bir fikir verebilir. ‘Artık çocuklarımızın sorularına vereceğimiz yanıtları internette aramamıza gerek yok. Onun yerine bu olağanüstü çizimlerle bezeli kitabı raftan çekin. Burada bulacağınız çok sayıda kısa yanıtın hiçbiri kuru ders verir nitelikte değil, aksine çoğu komik olduğu kadar da bilimsel.”
    Die Zeit Bilim Eki

    Kaynak: Yeşil Gazete

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu