YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2021

Yuvam Dünya iklim krizine kitaplık ile karşı koyacak

  • Toplumun her kesiminde dönüşüm başlatmayı amaçlayan Yuvam Dünya, iklim krizi hakkında yazılan yerli ve yabancı yayınlara ulaşılabilmesi için kurduğu kitaplık ile kitapseverlerle buluşuyor. Kitaplık, iklim krizine yönelik bir farkındalık yaratmayı hedefliyor

    ‘Bir gün artık bugün’ sloganıyla iklim krizi ile mücadele için kurulan Yuvam Dünya, iklim krizine dikkat çekmek ve bu mücadelede insan neslinin hikâyesini değiştirmek için yola çıktı. Toplumun her kesiminde dönüşüm başlatmayı amaçlayan dernek, iklim krizi hakkında yazılan yerli ve yabancı yayınlara ulaşabilmesi için kurduğu kitaplık ile kitapseverlerle buluşuyor.

    Yeni İnsan işbirliğiyle hazırlandı
    Yuvam Dünya Kitaplığı, ekolojik duyarlılıkla kitaplar hazırlayan Yeni İnsan Yayınevi iş birliğiyle hazırlandı. İklim krizi, sürdürülebilirlik, atıksız yaşam ve hayvan hakları gibi konular üzerine kitaplar çıkaran yayınevi, Yuvam Dünya Kitaplığı ile bu çizgideki yayınlarına devam edecek. Şimdilik iki esere sahip olan kitaplık, iklim krizine yönelik bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Aylık olarak düzenlenen Yuvam Dünya Kitap Kulübü söyleşilerinde toplanan gelirle oluşturulan kitaplık ile iklim krizi hakkında dünyayı bilgilendiren önemli kaynaklar Türkçeye kazandırılıyor.

    İlk etapta iki eser kitaplıkta
    Dernek bu alanda ihtiyaç duyulan bilgiye dünya geneli ile eş değer düzeyde erişim sağlamayı amaçlıyor. Şimdilik Yoram Bauman & Grady Klein tarafından yazılan çizgi roman olarak iklim değişikliğine dikkat çeken The Cartoon Introduction to Climate Change ve karbon ayak izini anlatan Mike Berners-Lee tarafından yazılan How Bad Are Bananas? adlı kitaplar Türkçeleştirdi. ‘Muz ne kadar kötüdür?’ kitabı Haziran’da satışa sunuldu. Yuvam Dünya Kitaplığı dijital, sesli ve basılı seçeneklere de sahip olarak okuyucularla buluşuyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu