YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2008

Çevreciler Enerji Yatırımlarından Endişeli

  • Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Ortak Sekreteri Oktay Demirkan, Yumurtalık'tan İskenderun'a kadar İskenderun Körfezi'ni enerji merkezi haline getirme plan ve çabalarının çok sayıda sorunu beraberinde getireceğini savundu.

    21.02.2008 Birgün

    Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Ortak Sekreteri Oktay Demirkan, Yumurtalık'tan İskenderun'a kadar İskenderun Körfezi'ni enerji merkezi haline getirme plan ve çabalarının çok sayıda sorunu beraberinde getireceğini savunarak, "Körfez taşıyamayacağı oranda çevre sorunlarıyla karşı karşıya kalacak" dedi. Amanos Dağları ekosisteminin dünyada eşi ender bulunan bir flora ve faunaya sahip olduğunu vurgulayan Demirkan, bu ekosistemin, Türkiye'nin eşi bulunmaz bir zenginliği olduğunu kaydetti.

    Yumurtalık'tan İskenderun'a kadar İskenderun Körfezi'ni "Enerji Merkezi" haline getirme plan ve çabalarının çok sayıda çevre sorununu beraberinde getireceğini savunan Demirkan, "Körfez, taşıyamayacağı oranda çevre sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktır. Benzer örneklerde yaşandığı gibi bu tür yatırımların yöre ekonomisine olumlu bir katkısı olamamakta, turizm potansiyeli, balıkçılık, tarım sektörü ve çok kıymetli tarım alanları bundan olumsuz etkilenecektir" dedi.

    http://www.birgun.net/bolum-72-haber-59407.html#haber_basi
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu