YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2008

İstanbul'da Kuş Katliamı

  • Radikal Çevre Raporu     

    22.02.2008 Radikal

    Havaların soğuması nedeniyle Büyükçekmece Gölü'nde toplanan yaban kuşları kaçak avcıların hedefi oldu. Yaralı bir kartalla, saçmaler yüzünden tek gözünü yitiren bir ördek rehabilitasyona alındı. Geçen yıl aynı bölgede 16'sı kuğu 100'ü aşkın kuş yaralanmıştı. (Radikal)

    Evlerdeki Radyasyon Ölçülecek
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları çocukların maruz kaldığı radyasyon düzeyini ölçmek için çalışma başlattı. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek çalışma için Bornova ve Bayraklı'da 100 evde çocukların maruz kaldığı radyasyon tespit edilecek. (dha)

    Kızılırmak Suyuna Onay
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Gazi Üniversitesi'nin deneylerinde Çamlıdere baraj suyuyla harmanlanan Kızılırmak suyunun içilebilir olduğu tespit ettiğini açıkladı. Susuzluk çeken Ankara'nın umudu olan Kızılırmak suyunun 'aşırı kirli' olduğu iddia ediliyor. (aa)

    Hastaneler Yeşerecek
    Sağlık Bakanlığı, ağaçlandırma seferberliği için Çevre ve Orman Bakanlığı'yla protokol imzaladı. Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen genelgeyle ülke genelinde bütün hastanelerin bahçelerinin ağaçlandırılması istendi. (aa)

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=248146
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu