YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Mart 2008

Kayıp Kuş Cennetinin Sakinleri Poz Verdi

  • Erzurum Ovası'ndaki 'kayıp kuş cenneti'ndeki kuşlar tek tek fotoğraflandı.    

    07.03.2008 Radikal

    AA - ERZURUM - Erzurum Ovası'ndaki 'kayıp kuş cenneti'ndeki kuşlar tek tek fotoğraflandı. Erzurum Ovası'nda kuş türleri martılardan bozkır kartalına yok yok.

    Atatürk Üniversitesi'nden (AÜ) Yrd. Doç. Dr. Cemal Sevindi liderliğindeki ekibin üç yıl süren gözlemleri sırasında, ovanın şiddiye kadar var lığı fark edilmemiş bir kuş cenneti olduğu anlaşılmıştı. Uydu görüntüleri destekli projede, ovada 44 familyadan 182 kuş türünün yaşadığı ortaya çıktı. Bu türler arasında Uluslararası Doğal Hayatı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan sürmeli kız kuşu, beş martı ve bir karabatak türü, sakallı akbaba, balık kartalı ve bozkır kartalı da var.

    Çalışma sırasında AÜ kampüsünde bile 142 kuş türünün barındığı anlaşıldı! Kampüs türleri arasında erguvani balıkçıl, sütlabi, su çulluğu ve çok sayıda ötücü kuş bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Cemal Sevindi umutlu: "Her geçen gün kuş türü listesine yeni kayıtlar ekleniyor. Erzurum Ovası'ndaki kuş zenginliği kış turizminden sonra kent için en önemli doğal turizm potansiyelini oluşturuyor."

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=249441
        

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu