YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2008

Rize'de Orman Yangını

  • Rize'nin Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde çıkan orman yangınlarında 220 dönüm alan zarar gördü.    

    10.03.2008 Kenthaber

    Rize'nin Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde çıkan orman yangınlarında 220 dönüm alan zarar gördü.

    Pazar Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, ilk belirlemelere göre dün vatandaşların yaktığı ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıkan yangında, Fındıklı'nın Sümer köyünde 20, Ardeşen'in Yeni Yol köyünde de 200 dönüm ormanlık alanın yandığını söyledi.

    Bölgede bulunan belediye itfaiye ekipleri, AKUT Rize Birim Liderliği ve jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu yangınlarının söndürüldüğüne belirten Kesici, “Son zamanlarda Doğu Karadeniz'de çıkan bu yangınlar mevsim dışı yangınlardır” dedi.

    Bu mevsimdeki yangınların nedeninin genellikle çay tarımı ile uğraşan vatandaşların arazisindeki çalıları temizleyip yakması, bu sırada da ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıktığını ifade eden Kesici, bu nedenle vatandaşların ateş yakarken dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

    Kesici, orman ekiplerinin ve jandarmanın bölgede incelemelerini sürdürdüğünü kaydederek, “Son zamanlarda çıkan yangınlarla ilgili bölgemizdeki tüm muhtarlıklara yangınlar konusunda dikkatli olmaları hususunda yazı gönderiyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda bu konuyu dile getireceğiz” dedi.

    http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Mart/10/Haber_348460.aspx
        

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu