YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mart 2008

Rize'de Hidroelektrik Santrali Protestosu

  • Rize Dernekler Federasyonu üyesi bir grup, bölgede yapılması planlanan hidroelektrik santrallerini (HES) protesto etti.
        

    19.03.2008 CNN Türk

    Rize adliyesi önünde toplanan grup, bölgedeki dereler üzerine yapılması planlanan HES'leri protesto amacıyla pankart ve dövizler açarak, sessiz eylem yaptı.
     
    Grup adına açıklamada bulunan Rize Dernekler Federasyon Başkanı Hasan Ekşi, bölgede hidroelektrik santral yapılmasına karşı olduklarını; derelerin bozulmaması için nükleer santral istediklerini belirtti.
     
    Bölge halkının çevreye zarar vereceği gerekçesiyle hidroelektrik santrallere karşı olduğunu belirten Ekşi, "İkizdereliler, Hemşinliler ve bölgenin bütün vadilerinde yaşayan insanlar olarak diyoruz ki, bu barajlar yapılırken çevreyi koruyalım. Mümkünse bu santraller yapılmasın" dedi.
     
    "Bugün atom enerjisinden faydalanılarak nükleer santraller kurulabilir" diyen Ekşi, "Bugün termal ve termik santraller uygulanabilir. Bu vadilerin bu güzelliğinin, bu bitki örtüsünün bozulmaması gerekir. Nükleer santraller bugün dünyanın her yerinde var. Gelişmiş ülkelerin tamamında var. Bizde neden olmasın? Madem ki teknoloji gelişiyor, enerjide de dar boğazdayız, santraller yapılsın ama derelerimiz bozulmasın. O yüzden diyoruz ki nükleer santraller yapılsın" diye konuştu.

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=439556
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu