YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2008

Gençlerin Çevre Projeleri Yarışıyor!

  • Coca-Cola Türkiye ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen 'Hayata Artı' Gençlik Programı bu yıl tümüyle çevre projelerine odaklanacak. Başvurular 21 Mart'ta başladı.

    25.03 .2008 Milliyet

    "Hayata Artı" Gençlik Programı, 16-26 yaş arasındaki gençlerin projelerine destek veriyor. 'Hayata Artı' Gençlik Programı bünyesinde desteklenen projeler her yıl Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor ve proje ekiplerine mali desteğin yanı sıra danışmanlık ve proje yönetimi eğitimi veriliyor. Çevre alanındaki bir soruna yönelik çözümler üreten projelerin, farkındalık yaratma, yetkinlik geliştirme, etkinlik düzenleme ya da bir araştırma gerçekleştirme gibi uygulamalara odaklanması bekleniyor. Bu yıl projeler için son başvuru tarihi 16 Mayıs 2008.
     
    Proje fikirleri teknik kriterlere göre değerlendirildikten sonra fikirleri başarılı bulunan ekiplerden ikişer temsilci 'Hayata Artı' Buluşması'na çağrılıyor. Burada gerçekleştirilen atölye ve eğitim çalışmalarına katılan ekipler daha sonra ana başvurularını yapıyor. 'Hayata Artı'dan destek alacak projeler ise, ana başvurular arasından Seçici Kurul tarafından belirleniyor.
     
    Halen yürütülmekte olan çalışmalar arasında çevre temalı iki proje ön plana çıkıyor. 'Temiz Gediz' projesinde, Gediz Nehri'ndeki kirlilik hakkında farkındalık yaratma ve öğrencilerin katılımıyla kirliliğin durdurulmasına yönelik bir girişim başlatılması hedefleniyor. Bir başka çevre projesi olan 'Bir Damla Bin Verim'de ise amaç, tarımda damla sulama sisteminin tanıtımı ve teşvikiyle su israfının önlenmesi ve toprak kaybının azaltılması.
         
    Hayata Artı Gençlik Programı için 2008-2009 dönemi başvuru takvimi şöyle:

    21 Mart 2008 - Başvuruların başlangıcı
    16 Mayıs 2008 - Son başvuru tarihi
    30 Haziran 2008 - Hayata Artı İstanbul Buluşması
    14 Temmuz 2008 - Ana başvuruların iletilmesi
    21 Temmuz 2008 - Kazananların duyurusu

    Ayrıntılı bilgi için: www.hayataarti.org

    http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?prm=0,9619532&id=4251
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu