YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2008

Arılar Kuraklıktan Öldü

  • Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen toplu arı ölümlerinin küresel ısınma ve buna bağlı kuraklıktan kaynaklandığı belirlendi.
        

    28.03.2008 NTVMSNBC

    Saruhanlı’ya bağlı Hacırahmanlı beldesinde görülen toplu arı ölümleri üzerine, Manisa ve Saruhanlı tarım müdürlükleri ekiplerince, inceleme başlatıldı. 6 kişilik uzman ekip, dolu ve boş kolonileri inceleyerek, sönmüş arılar üzerinde araştırma yaptı.

    Çalışmalarda herhangi bir hastalığa rastlamadı. Toplu arı ölümlerine en önemli etkenin, küresel ısınma olduğu, buna bağlı nektar yetmezliği, kışa genç nesille girememe ve depolardaki besin azlığının da sonuçta payı bulunduğu belirlendi.

    Ana arı yumurta atmayı kesti

    Ziraat Mühendisi Arıcılık Konu Uzmanı Bayram Ali Güleş, 2007 yılının arıcılık açısından son derece kurak geçtiğini belirti.

    Güleş, “Kuraklıktan dolayı yeterli nektar bulamadıkları için arıların çalışma düzeni ve organizasyonu bozuldu. Ana arı yumurta atmayı kesti. Koloni yönetimini yeterli düzeyde yapmayan ve mevsimin kurak gittiği dönemlerde beslenmeyen arıların bir kısmı kış girmeden öldü. Arılar sonbahar döneminde beslenme yapamadığı ve kışa genç nesille giremedikleri için açlıktan öldü. Bir kısmı ise kovanın içinde ve tabanında bulunan çerçevedeki gözlerin içine kafalarını sokarak ölen arıların olması nedeniyle öldü” açıklamasını yaptı.

    Güleş, ilkbahar döneminde meydana gelen ölümlerin ise yeni neslin gelmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/440879.asp
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu