YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2008

Ağaçları Kestiler, Köy Ortadan Kayboldu

  • Denizin yükselmesi nedeniyle ortadan kaybolan bir Tayland köyünde kalan son bina olan terkedilmiş Khun Samut tapınağının ıslak zemininde artık yengeçler dolaşıyor.    

    31.03.2008 Radikal

    AFP - BANGKOK - Denizin yükselmesi nedeniyle ortadan kaybolan bir Tayland köyünde kalan son bina olan terkedilmiş Khun Samut tapınağının ıslak zemininde artık yengeçler dolaşıyor.

    Geçen 30 yıl içinde Khun Samut Chin köyünün yaklaşık bir kilometrelik bölümü sular tarafından yutuldu. En büyük nedense balıkçıların ağaçları keserek doğal bir deniz bariyeri olan ormanları yok etmesi. Yok olan Khun Samut Chin köyü ve etrafında yaşayanlar şimdilerde kestikleri ağaçları yeniden dikmeye çalışıyor. Fakat Dünya Bankası verileri ve çevrecilere göre artık yapabilecekleri çok fazla bir şey yok ve denizin yükselmesi devam edecek.

    Ülkede erozyondan ve denizin yükselmesinden etkilenen alanlarda sahil çizgisi her yıl beş ile 20 metre arasında geri gidiyor. Öte yandan 180 ülkeden temsilciler bu hafta, geçerliliği 2012 yılında sona erecek olan Kyoto protokolünün yerine geçecek anlaşmanın hazırlıklarını yapmak üzere Bangkok'ta toplanıyor.

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=251677
        

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu